Stichting Saha

Welkom

Welkom bij stichting Saha. Wij steunen sterke vrouwen in Kaedi; de hoofdstad van de regio Gorgol in het zuiden van het West-Affrikaanse land Mauretanië.
U vindt Saha ook op Facebook

Bekijk een filmpje over Saha

 

Meer lezen over Mauritanië kan hier…

In Kaedi bestaat een collectief van sterke vrouwen, de U-GATS *) die inkomsten genereren uit het verven van stoffen, ontwerpen en maken van kleding en uit productie en verkoop van tuinconserven en lokale producten. In totaal zijn 24 coöperaties aangesloten. Dit collectief wil de gezondheid van vrouwen en kinderen verbeteren. Daarvoor zoeken zij ondersteuning in Europa.

Mohamadou Tandia is in Kaedi geboren. Tijdens zijn studie in de Mauritaanse hoofdstad Nouakchott kreeg hij zoveel problemen met de overheid dat hij naar Nederland vertrok. Hier deed hij HBO-verpleegkunde en hij werkte jaren in de gezondheidszorg in Nijmegen.
In oktober 2013 is hij met zijn gezin teruggekeerd naar Mauretanië.

Lees een interview met Mohamadou Tandia

Het vrouwencollectief van Kaedi heeft Mohamadou gevraagd om ondersteuning. Hij heeft daarvoor contacten gelegd met zijn netwerk in Nederland. Een groep vriendinnen en vrienden in Nijmegen richtte daarom stichting Saha op.

Saha betekent in de Soninke taal: Gezondheid
*) U-GATS: Union Groupement des Artisans & Teintieres du Sahel (Vereniging van Vrouwencoöperaties in de Sahel voor kunstnijverheid en textielverven).